Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

 

 

Poezi/Prozë -Poezi satirike

Ah, Karriera, Karriera  !

Nga:

Demir Krasniqi

 


 

 

Demir Krasniqi
 

Ah , Karriera , Karriera  !


 
  • Parodi humoristiko – satirike ,

që këndohet sipas melodisë së këngës së njohur popullore:

“Ah, Pranvera , Pranvera !”-


 

Ma mirë ish mos t’ ishim pa ,

Se  m’ ka lind dashuria n’ ty !

Unë  për ty , në  hall kam ra –

Gjithë natën  pa  gjumë në sy !

Ah, Karriera , Karriera –

Zoti , ty, moj të bekoftë !

Ah, Karriera , Karriera –

Prej meje mos të largoftë !


 

Bëni vëllezër me rahmet –

Ndoshta m’ zgjedhin Deputet !

Deputet n’ bëfsha me u zgjedhë –

Sa t’  mujmë bashkë kemi me vjedhë !

Ah , Karrierë , moj Karrierë –

Ti m’ ke mësua për me vjedhë !

Prej atë ditë që t’ mora erë –

Unë , për ty po derdhi vrer !


 

Prej merakut po m’ lanë mentë –

Qysh me hy në Parlament ?!

Kërkoj votat n’ fis e n’ farë –

Ndoshta m’ zgjedhin Kryetar !

Ah, Kolltuk , more Kolltuk –

Ti m’ ke shti me u ba hajduk !

Ah, Pozitë , mori Pozitë –

Ti m’ ke shti me u mërzitë !


 

Si në hyfsha  n’ Ministri –

Nuk iu la n’ punë me mistri !

Si n’ u bëfsha  Kryeministër –

Iu jap grurë e iu jap misër !

Ah , Karrikë ,  mori Karrikë –

Përmbas teje  du’ me u  fikë  !

Ah , Karrikë, mori Karrikë –

Ti m’ ke futë në  politikë  !


 

Gjilan, më 07.07. 2014.    Demir KRASNIQI

 

 


Filozofi
 
dhe
letërsi

 

histori
tradita
vështrime
debat

 


citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 

     
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

|Altruizmi-Egoizmi| |Arsimimi| |Art-Dhunti| |Besimi| |Dashuria| |Dashuria (II)| |Dashuria (III)| |Dashuria (IV)| |Dituria| |Drejtësia| |Edukata| |Ëndërrat| |Fëmijët| |Filozofia| |Fjalëbutësia| |Frymëzimi| |Gruaja| |Humori| |Imagjinata| |Inteligjenca| |Jeta| |Lakmia| |Lotët| |Lumturia| |Mali| |Mëdyshja| |Miqësia| |Mosha| |Motivimi| |Muzika| |Natyra| |Ndryshimi| |Nga-fëmijët| |Nga-Vizitorët| |Optimizmi| |Paqa| |Paragjykimi| |Qesëndi| |Rrena| |Skamja| |Vetitë| |Vjedhja| |Xhelozia| |Të-pandara|

 
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .