Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

 

 

Poezi/Prozë -Poezi satirike

XHELOZIA 

Nga:

Demir Krasniqi

 


 

 

Demir Krasniqi
 

XHELOZIA

 

Sëmundje e rëndë është xhelozia –

Shumë prej sajë po vuajnë njerëzia !

Ajo n’ shkencë nuk ka shpjegim ,

As n’ mjekësi nuk ka shërim !

 

Për shërim nga xhelozia –

S’ bënë punë mjeku , as terapia !...

Nuk bënë punë infuzioni ,

Nuk bënë punë operacioni !...

 

Për shërim nga xhelozia –

Nuk bëjnë punë kisha , as xhamia !...

Nuk bënë punë as hajmalia ,

As fallxhesha , as magjia !...

 

Kur dikush korrë ndo ‘i sukses –

Shoku i tij bëhet ves – ves !

Kur dikush merr dekoratë –

Shoku i tij do t’ mbetet ratë !...

 

Kur dikush mbërrin karrierë –

Shoku i tij do nisë me u shterë !

Kur dikujt i shkon politika –

Shokut t’ tij do t’i bie pika !

 

Kur dikush boton ndo ‘i vepër –

Shoku i tij do t’ sëmuret tepër !

Kur dikujt i shkon poezia –

Shoku i sëmuret nga xhelozia !

 

Kur dikujt i shkon mirë kënga –

Shoku i tij pëson sëmundje t’ rënda !

Kur dikush mbërrin ndo ‘i pozitë –

Shoku i tij do t’ mbetet shtritë !

 

Kur dikush përpara shkon –

Shoku i vet e përgojon !

Kjo mani , virus i zi –

E ka emrin Xhelozi !

 

Gjilan, më 18.06.2014. Demir KRASNIQI

 

 


Filozofi
 
dhe
letërsi

 

histori
tradita
vështrime
debat

 


citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 

     
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

|Altruizmi-Egoizmi| |Arsimimi| |Art-Dhunti| |Besimi| |Dashuria| |Dashuria (II)| |Dashuria (III)| |Dashuria (IV)| |Dituria| |Drejtësia| |Edukata| |Ëndërrat| |Fëmijët| |Filozofia| |Fjalëbutësia| |Frymëzimi| |Gruaja| |Humori| |Imagjinata| |Inteligjenca| |Jeta| |Lakmia| |Lotët| |Lumturia| |Mali| |Mëdyshja| |Miqësia| |Mosha| |Motivimi| |Muzika| |Natyra| |Ndryshimi| |Nga-fëmijët| |Nga-Vizitorët| |Optimizmi| |Paqa| |Paragjykimi| |Qesëndi| |Rrena| |Skamja| |Vetitë| |Vjedhja| |Xhelozia| |Të-pandara|

 
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .