Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

 

 

Poezi/Prozë -Poezi satirike

RIMËKËMBJA E KULTURËS NË GJILAN

Nga:

Demir Krasniqi

 


 

 

Demir Krasniqi
 

RIMËKËMBJA E KULTURËS NË GJILAN

 

Deri sa n’ Gjilan , t’ rimëkëmbet kultura –

Shumë artistëve tanë , do t’iu bie lëkura !

 

Deri sa n’ Gjilan , t’ rimëkëmbet teatri –

Shumë artistëve tanë , do t’ iu mbetet hatri !

 

Deri sa n’ Gjilan , të rimëkëmbet drama –

Shumë artistëve tanë , do t’iu bëhet gjëma !

 

Deri sa n’ Gjilan , t’ rimëkëmbet opera –

Shumë artistë tanë , do t’i kapë skëterra !

 

Deri sa n’ Gjilan , t’ rimëkëmbet baleti –

Shumë artistë tanë , do t’i kapë ileti !

 

Deri sa n’ Gjilan , t’ rimëkëmbet orkestra –

Shumë artistë tanë , do t’ i kapë vesvesja !

 

Deri sa n’ Gjilan , të rimëkëmbet kori –

Shumë artistë tanë , do t’ këndojnë prej zori !

 

Deri sa n’ Gjilan , t’ rimëkëmben festivalet –

Shumë artistë tanë , do t’i marrin malet !

 

Deri sa n’ Gjilan , të rimëkëmbet arti –

Shumë artistë tanë , do t’i kapë infarkti !

 

Deri sa n’ Gjilan , t’ rimëkëmbet galeria –

Shumë artistë tanë , do t’i kapë uria !

 

Deri sa n’ Gjilan , t’ rimëkëmbet poezia –

Shumë poetë tanë , do t’i kapë xhelozia !
 

Deri sa n’ Gjilan , t’ rimëkëmbet letërsia –

Shumë shkrimtarë tanë , do t’ i kapë mërzia !

 

Deri sa amatorët , ta drejtojnë kulturën –

Artistëve , aktorëve , do t’ua rrjepin lëkurën !

 

Deri sa profesionistët , ta drejtojnë timonin –

Artistë e artiste , do t’ marrin pensionin !

 

Gjilan, më 02.06.2014

 

 


Filozofi
 
dhe
letërsi

 

histori
tradita
vështrime
debat

 


citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 

     
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

|Altruizmi-Egoizmi| |Arsimimi| |Art-Dhunti| |Besimi| |Dashuria| |Dashuria (II)| |Dashuria (III)| |Dashuria (IV)| |Dituria| |Drejtësia| |Edukata| |Ëndërrat| |Fëmijët| |Filozofia| |Fjalëbutësia| |Frymëzimi| |Gruaja| |Humori| |Imagjinata| |Inteligjenca| |Jeta| |Lakmia| |Lotët| |Lumturia| |Mali| |Mëdyshja| |Miqësia| |Mosha| |Motivimi| |Muzika| |Natyra| |Ndryshimi| |Nga-fëmijët| |Nga-Vizitorët| |Optimizmi| |Paqa| |Paragjykimi| |Qesëndi| |Rrena| |Skamja| |Vetitë| |Vjedhja| |Xhelozia| |Të-pandara|

 
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .