Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

 

 

Poezi/Prozë -

Poezi nga Xhevahir Cirongu

 

 

 
 

Kortezh i përmotshëm


 

Në terrin e natës

Natën pa hënë

Kërkoja të gjeja diçka,

Kërkoja të gjeja buzët e saj

Dhe puthjen ti merrja pstaj.


 

Kërkoja të gjeja dy sy të zinj

Por kërkova dhe gjeta

Një trup njeriu,

Me një tufë lule

Vendosur aty përbri.


 

Pra, kërkova dhe gjeta

Dy sy të mekur,

Dhe një njeri

Gjysëm të tretur!


 

Hej , ju

Kortezh i përmotshëm varrimi

Ndaloni një çast!?

Ku jeni aty?

Vajzën në duart e mija e lini

Një çast,

Sa ti shoh të bukurin sy.


 

Hej , ju

Kortezh i përmortshëm varrimi..!

Ndaloni një çast

Ku jeni aty?!

Vajzës ti tregoj

Për kë lotojnë këta sy.


 

***

Postuar 11 Maj 2014

 

 


Filozofi
 
dhe
letërsi

 

histori
tradita
vështrime
debat

 


citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 

     
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

|Altruizmi-Egoizmi| |Arsimimi| |Art-Dhunti| |Besimi| |Dashuria| |Dashuria (II)| |Dashuria (III)| |Dashuria (IV)| |Dituria| |Drejtësia| |Edukata| |Ëndërrat| |Fëmijët| |Filozofia| |Fjalëbutësia| |Frymëzimi| |Gruaja| |Humori| |Imagjinata| |Inteligjenca| |Jeta| |Lakmia| |Lotët| |Lumturia| |Mali| |Mëdyshja| |Miqësia| |Mosha| |Motivimi| |Muzika| |Natyra| |Ndryshimi| |Nga-fëmijët| |Nga-Vizitorët| |Optimizmi| |Paqa| |Paragjykimi| |Qesëndi| |Rrena| |Skamja| |Vetitë| |Vjedhja| |Xhelozia| |Të-pandara|

 
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .