Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

 

 

Poezi/Prozë - Adem Zaplluzhës: Këndi Satirik

NË DASMËN E MADHE TË MOSKOVI

Nga:

Adem Zaplluzha

 

 

 

NË DASMËN E MADHE TË MOSKOVI


Ai i “shenjti” mbi mangall

Nëpër gazeta flet me muaj

Seç na bëri popullin përrallë

Duke mbaruar petulla me ujë


 

E ndan Ballkanin sipas qejfit

Me teorinë e Dimitrovit

Si cigane që i bie defit

Në dasmën e madhe të Moskovit


 

Qëndro burrë të kesh durim

Duro dajakun sa je gjallë

Kemi ekipin që merr shënim

Për këto krime në çdo mëhallë


 

Ja kështu vepron çdo trim

Thotë armikut mëshomë or burrë

E hap gjoksin me guxim

Se prej teje s’frikësohem kurrë


 

Ik në rrugë e shit duhan

Lakra, speca e sallata

Unë mendoj për këtë vatan

S’është për ty demonstrata

Ai që ul kokën e thotë “molim”

Vëllezërit në rrugë i respekton

Në atë dynja shkon me gëzim

Zoti Parajsën ia cakton


 

Gishtin në kokë , mendo si burrë

Ku na çon kapadaillëku

Këtë adet s’e patëm kurrë

Mes nesh të lindë maskarallëku


 

Mos paç shkollë mëso në bodrum

Se me shkencë s’bëhet mahi

Pastaj thuaj: O, i lumi unë,

Këndo e qaj me çifteli!


 

BAJRAKTARËT E VATANIT


 

Bajraktarët merakosen

Për të varfrit andej përroit

E nëpër mejhane po na krekosen

Duke i rënë thumbit e patkoit


 

Partia ime ka një qëllim

Me i dalë Zot Kosovës nënë

Mbushe gotën more Qerim

Kështu ne do bëjmë “famë”...!


 

Bluajnë grurin si t’ju do qejfi

Besa shpesh në disa gurë

Duke thënë :”kështu do mileti’’

Populli e ha këtë bullgur


 

Trimëri shesin si Halit Feta

Me dy grushte “bam” tavolinës

Për Kosovën tonë heroike

-“I këpusin telat violinës.”


 

Nam po bëjnë krerët e Kosovës

Njëri-tjetrin duke e sharë

Mu si derrat pranë kasolles

Kur i nisin për në Pazar


 

Sa për vatan nuk qajnë kokën

Prej mejhaneve dirigjojnë

Të parëve tanë tua japësh botën

Ata kolltukët dot nuk i lëshojnë


 

Kur pushka krisi te hambari

Si strucët kokën e futën në zall

Ata veç në sofër dinë të ulën së mbari

U bënë përrallë për shtatë mëhallë


 

 

 


Filozofi
 
dhe
letërsi

 

histori
tradita
vështrime
debat

 


citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 

     
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

|Altruizmi-Egoizmi| |Arsimimi| |Art-Dhunti| |Besimi| |Dashuria| |Dashuria (II)| |Dashuria (III)| |Dashuria (IV)| |Dituria| |Drejtësia| |Edukata| |Ëndërrat| |Fëmijët| |Filozofia| |Fjalëbutësia| |Frymëzimi| |Gruaja| |Humori| |Imagjinata| |Inteligjenca| |Jeta| |Lakmia| |Lotët| |Lumturia| |Mali| |Mëdyshja| |Miqësia| |Mosha| |Motivimi| |Muzika| |Natyra| |Ndryshimi| |Nga-fëmijët| |Nga-Vizitorët| |Optimizmi| |Paqa| |Paragjykimi| |Qesëndi| |Rrena| |Skamja| |Vetitë| |Vjedhja| |Xhelozia| |Të-pandara|

 
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .