Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

 

 

Poezi/Prozë -

KAM NJË KËNGË QË M’ DEL PREJ GJIRIT

Nga:

Demir Krasniqi

 


 

 

Demir Krasniqi

KAM NJË KËNGË QË M’ DEL PREJ GJIRIT
 

Kam një këngë që m’ del prej gjirit –

T ‘ia këndoj , unë, Manastirit !

Këngë t’ ahengut e t’ muhabetit –

Për qytetin e Alfabetit !

 

Kam një këngë që m’ del prej rritës –

T’ia këndoj qytetit t’ dritës !

Kam një këngë që m’ del prej lëkurës –

T’ ia këndoj djepit t’ kulturës !
 

Kam një këngë n’ fole t’ shqiponjave –

T’ia këndoj djepit të shkronjave !

Kam një këngë që m’ rrjedh kraharorit ,

Porsi vala e Dragorit !

 

Kam një këngë për ag t’ mëngjesit –

Për qytetin e Kongresit !

Kam një këngë që m’ del nga gjeni –

Për gjimnazin ku mësoi Migjeni !

 

Kam një këngë që m’ del prej gëzimit –

Për kujtim të Gjerasimit !...

Kam një këngë si dritë të pishës –

Që t’ia këndoj At Gjergj Fishtës !

 

Kam një këngë që n’ mall më shkrinë –

Ta këndoj për Sevastinë !

Kam një këngë që do të shndrinë –

Ta këndoj Parashqevinë !

 

Kam një këngë që do e qëndisi –

T’i këndoj vëllezërit Çerqizi !

Kam një këngë që m’ nxitë avazet –

Ta këndoj për Qiriazët !...

 

Kam një këngë për zë t’ bylbylit –

T’ia këndoj mbretit Bardhylit !

Këtij pasardhësi të Ilirit –

Themeluesit të Manastirit !

 

Gjilan, më 04.05. 2014.

 

 


Filozofi
 
dhe
letërsi

 

histori
tradita
vështrime
debat

 


citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 

     
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

|Altruizmi-Egoizmi| |Arsimimi| |Art-Dhunti| |Besimi| |Dashuria| |Dashuria (II)| |Dashuria (III)| |Dashuria (IV)| |Dituria| |Drejtësia| |Edukata| |Ëndërrat| |Fëmijët| |Filozofia| |Fjalëbutësia| |Frymëzimi| |Gruaja| |Humori| |Imagjinata| |Inteligjenca| |Jeta| |Lakmia| |Lotët| |Lumturia| |Mali| |Mëdyshja| |Miqësia| |Mosha| |Motivimi| |Muzika| |Natyra| |Ndryshimi| |Nga-fëmijët| |Nga-Vizitorët| |Optimizmi| |Paqa| |Paragjykimi| |Qesëndi| |Rrena| |Skamja| |Vetitë| |Vjedhja| |Xhelozia| |Të-pandara|

 
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .