Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

 

 

Poezi/Prozë - Parodi

Ankesë te Zoti (Parodi)

Nga:

Demir Krasniqi

 


 

 

Demir Krasniqi

Ankesë te Zoti (Parodi)

Ca stërnipa Kastrioti ,
Çdo ditë bëjnë ankesë te Zoti –
Aman Zot , ndrysho këtë mot ,
Qeveria po rrinë kot !

-Aman Zot, na merr në dorë ,
Se tanë dimrit nuk ka ra borë !
Na janë ndryshkë saja e skia ,
Nuk merr masa Qeveria !

-Aman Zot , me madhëri ,
Gjatë gjithë dimrit s’ ka ra shi !
Nuk po kemi ujë me pi ,
Ka ra n’ gjumë kjo Qeveri !

-Aman Zot, të qofshim falë ,
N’ tëra anët uji na u ka ndalë !
Janë shterë penda e bunarë –
Qeveria masa s’ ka marrë !

-Aman Zot, ti hallin dina ,
Na kanë ra mjegullat n’ lugina !
Nuk po shohim me grahë makina ,
Qeveria s’po na del n’ ndihma !

-Aman Zot , të qofshim falë ,
Tash po bien shi hiq pa ndalë !
Na ka hy uji n’ shpi e n’ arë ,
Qeveria masa s’ ka marrë !

-Aman Zot , seç u kthjell qielli ,
Na djeg vapa , na pjek dielli !
Jepi mend kësaj Qeverie –
Le t’ merr masa për t’ na bërë hije !


Gjilan, më 03.04.2014.

 

 


Filozofi
 
dhe
letërsi

 

histori
tradita
vështrime
debat

 


citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 

     
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

|Altruizmi-Egoizmi| |Arsimimi| |Art-Dhunti| |Besimi| |Dashuria| |Dashuria (II)| |Dashuria (III)| |Dashuria (IV)| |Dituria| |Drejtësia| |Edukata| |Ëndërrat| |Fëmijët| |Filozofia| |Fjalëbutësia| |Frymëzimi| |Gruaja| |Humori| |Imagjinata| |Inteligjenca| |Jeta| |Lakmia| |Lotët| |Lumturia| |Mali| |Mëdyshja| |Miqësia| |Mosha| |Motivimi| |Muzika| |Natyra| |Ndryshimi| |Nga-fëmijët| |Nga-Vizitorët| |Optimizmi| |Paqa| |Paragjykimi| |Qesëndi| |Rrena| |Skamja| |Vetitë| |Vjedhja| |Xhelozia| |Të-pandara|

 
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .