Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

 

 

Poezi/Prozë - (Poemë rapsodike ) :

QYSH ATË DITË QË I LAMË VENDLINDJET

Nga:

Demir Krasniqi

 


 

 

Qysh atë ditë që i lamë vendlindjet –
Kurrë s’ pushuan vuajtjet , as dhimbjet !...

Qysh atë ditë që ua kthyem shpinën –
Verat tona na u banë dimër !

Kur ua mbyllëm shtëpive derën –
Kurrë për jetë s’e pamë pranverën !

Kur i lamë shtëpitë nën dry –
Kurrë s’ pushuan lotët nën sy !

Kur ua kthyem shpinën oborreve –
Si me u nisë në rrugë të varreve !

Morëm rrugët nëpër bërryla –
Kurrë për jetë s’ dëgjuam bylbyla !

Qysh se i lamë lisat me myshqe –
Kurrë për jetë s’ dëgjuam qyqe !

Qysh se i lamë vatrat e t’ parëve –
Kurrë nuk pamë lule t’ beharëve !

Qysh kur lamë molla e dardha –
Kurrë n’ këtë jetë nuk pamë ditë t’ bardha !

Qysh kur lamë kumbulla e qershia –
Kurrë nuk ditëm ç’ është hijeshia !

Qysh kur lamë pjeshka e ftoje –
Kurrë nuk pimë ma ujë në kroje !

Qysh kur lamë trojet pa burra –
Kurrë nuk pimë ma ujë ndër gurra !

Qysh kur lamë ara e livadhe –
Kurrë n’ këtë jetë s’ mbetëm pa halle !

Qysh kur lamë kopetë e bahçet –
Kurrë s’ na u terën lotët nga faqet !

Kur ia kthyem shpinën malit –
Kurrë s’ na u terën sytë prej mallit !

Kur ia kthyem shpinën magjes –
Kurrë s’u pamë me djemtë e axhës !

Kur ia kthyem shpinën vatrës –
Kurrë ma bashkë s’ jem ulë rreth sofrës !

Kur ia kthyem shpinën kapixhikut –
Kurrë s’ ia pamë ma fytyrën mikut !

Kur ia kthyem shpinën ograjës –
Kurrë s’ ia pamë ma fytyrën dajës !

Kur ia kthyem shpinën kodrës –
Kurrë nuk pamë ma burra t’ odës !

Kur ia kthyem shpinën lisit –
Hupëm lidhjet e farefisit !

Kur ia kthyem shpinën Malësisë –
Kurrë nuk ndiem këngë t’ çiftelisë !

Kur ua kthyem shpinën puseve –
Kurrë nuk pamë ma kerre t’ nuseve !

Kur ia kthyem shpinën Gollakut –
Kurrë nuk pamë krushqi t’ bajrakut !

Kur ia kthyem shpinën bukës , kripës –
I harruam shkronjat e shqipes !

Që kur erdhëm në qytet –
Nuk pamë kurrë ma bereqet !

Që kur ikëm në kurbet –
Vatrat tona mbetën shkret !

Kur ia kthyem shpinën Kosovës –
Kurrë s’ia pamë flatrat shqiponjës !

Sado kohë që do t’ kalojnë –
Vatrat tona do t’ na mallkojnë !

Gjilan, më 10.04.2014.

 

 


Filozofi
 
dhe
letërsi

 

histori
tradita
vështrime
debat

 


citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 

     
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

|Altruizmi-Egoizmi| |Arsimimi| |Art-Dhunti| |Besimi| |Dashuria| |Dashuria (II)| |Dashuria (III)| |Dashuria (IV)| |Dituria| |Drejtësia| |Edukata| |Ëndërrat| |Fëmijët| |Filozofia| |Fjalëbutësia| |Frymëzimi| |Gruaja| |Humori| |Imagjinata| |Inteligjenca| |Jeta| |Lakmia| |Lotët| |Lumturia| |Mali| |Mëdyshja| |Miqësia| |Mosha| |Motivimi| |Muzika| |Natyra| |Ndryshimi| |Nga-fëmijët| |Nga-Vizitorët| |Optimizmi| |Paqa| |Paragjykimi| |Qesëndi| |Rrena| |Skamja| |Vetitë| |Vjedhja| |Xhelozia| |Të-pandara|

 
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .