Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Poezi/Prozë 1 2 3 4 5 6

THËRRET SHQIPËRIA E THËRRET KOSOVA

Nga Demir Krasniqi

2015

Poezi

THËRRET SHQIPËRIA E THËRRET KOSOVA


 

Thërret Shqipëria e thërret Kosova –

Moj Evropë , a  erdhi  koha  ,

T’ gjithë shqiptarët me u bashkua ,

Në një shtet ,  për të  jetua ?!


 

Moj Evropë ,  a do  t’ na mbështet –

T’ rrojmë shqiptarët ,  në një shtet ?

Se nuk bahet   n’ botë tërmet ,

As n’ Evropë  s’ kërcet kiamet !...


 

Ilirët janë  popull i vjetër ,

Prej teje ,  s’ kërkojnë gjë  tjetër –

Veç t’ jetojnë   t’ gjithë në  një shtet ,

T’ gëzojnë liri ,  sovranitet !


 

Moj Evropë ,  moj heroike –

Ndreq gabimet  historike !

Përmirëso  gjithë padrejtësitë –

T’ gjithë shqiptarëve ua jep liritë !


 

Shqiptarët janë  histori n’ vete –

Janë copëtua në  disa shtete !...

Do t’ mallkojë  gjithë Iliria ,

Mbarë Kosova e Shqipëria !...


 

Ilirida e Çamëria ,

Tuzi , Kraja e gjithë Malësia ,

Plava , Gucia e Tutini ,

Rozhaja , Tivari e Ulqini !...


 

T’ mallkon Zoti e t’ vret  ndërgjegjja ,

T’ mallkojnë fshatrat  nga  Medvegjja !...

T’ mallkojnë  fshatrat  nga  këto treva ,

Bujanoci edhe Presheva !...


 

Po u bashkuan shqiptarët  krejt –

Do t’ ketë paqe , do t’ veprojnë  drejt ,

Do t’ punojnë  në vend të vet ,

Do të rrojnë  në  unitet !


 

Gjilan, më 09.03.2015 .    Demir KRASNIQI

 

 

 

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .