Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

 

 

Poezi/Prozë - NGA FLETORJA E NJË ADOLOSHENTI

NGA FLETORJA E NJË ADOLOSHENTI

Nga:

Shaban CAKOLLI

 


Shaban Cakolli

 

LUMENJTË E ZEMRËS
 
Haxhi Muhaxheri 

 
Haxhi Muhaxheri lindi më 04 qershor 1967 në fshatin Kosuriq të Pejës, Kosovë .

Shkollën fillore e ka kryer në Gllogjan të Pejës, të mesmen në Klinë, ndërsa studimet (letersi dhe gjuhe) i ka vijuar në Univesitetin e Prishtinës. Haxhi Muhaxheri ka qenë kryetar i Shoqatës së Letrarëve të Rinj të Kosovës, editor i Shtëpsë Botuese “Pena”, kryeredaktorë i të parës revistë erotike “Amori” dhe botues i revistës “Alberos”(erotike). Mepastaj, ka botuar edhe tri revista tjera, si: “Pena”(letrare), “Dëshira”(për familje) dhe “Fanari”(për të rinj) Për mungesë fondi,botimi i këtyre tri revistave është ndërprerë pas daljës së numrit të parë.

Haxhiu ka marrë çmimet e para për poezi në Takimet e Gjeçovit në Zym dhe në Sofra poetike në Drenas. Jeton dhe krijon në Austri.Haxhi Muhaxjeri është një veprimtarë i pashoq  i cili ka bërë dhe po bënë shumë për letërsinë tonë kombëtare.Ai përveq që  krijon poezi dhe prozë,bënë shumë në afirmimin e krijuesëve,si dhe mbanë dhe administron disa faqe të kulturës e letërsisë si:Sofra Poetike,Faqja për fëmijë, AlbPlanet, Bukureza, Poezi Shqiptare, ALBNga fletorja e një adoleshenti


 
1. LUMENJTË E ZEMRËS
 
Ditët rendin mbi njëra tjetrën
E dashuria më përvelon
Fjalë e pathënë keqas më tretet
Edhe pse në shpirt ngahera më vlon
 
Mendjen ma lexon moj lehtas si në përrallë
E mallin e fshehur heshtja jote e kall
Një frymëzim i dehur seç më rrjedhë damarëve
E lumenjtë e zemrës ndizën flakë
 
Kur një ditë prapë bashkë të jemi
Diellin vjedhurazi do e fus në gji
Vargjet në letër do të përligjen
Në këngën qëkurthi filluar për ty

 
2. LEGJENDA PËR DASHURINË
 
Në malin e harrimit
Ndrit një yll
Që shëron
Plaget e shpirtit
 
Në thellësinë e zemrës
Mbin një trëndafil
Rreze e fshehur për ty
 
Në rrugët 
Që humbëm 
Shkruhen 
Legjenda për dashurinë
 
3. YJET DO NA KENË ZILI
 
Edhe pse udhët na janë ndarë
Ne bashkë jemi 
E dashur
 
Frymojmë nën të njëtin qiell
I njëjti diell na ngrohë
Moj
 
Në ëndrra shpesh takohemi
E dashurisë 
I japim shpirt
 
Orët po luten për ne
Të gjitha nyjet 
Do të zgjidhen
 
Prapë kemi për ta lozur
Vallën e Psherëtimave
E yjet do na kenë zili
Nga fletorja e një adoleshenti

 
1. LUMENJTË E ZEMRËS
 
 Ditët rendin mbi njëra tjetrën
 E dashuria më përvelon
 Fjalë e pathënë keqas më tretet
 Edhe pse në shpirt ngahera më vlon
 
 Mendjen ma lexon moj lehtas si në përrallë
 E mallin e fshehur heshtja jote e kall
 Një frymëzim i dehur seç më rrjedhë damarëve
 E lumenjtë e zemrës ndizën flakë
 
 Kur një ditë prapë bashkë të jemi
 Diellin vjedhurazi do e fus në gji
 Vargjet në letër do të përligjen
 Në këngën qëkurthi filluar për ty

 
2.  LEGJENDA PËR DASHURINË
 
Në malin e harrimit
Ndrit një yll
Që shëron
Plaget e shpirtit
 
Në thellësinë e zemrës
Mbin një trëndafil
Rreze e fshehur për ty
 
Në rrugët 
Që humbëm 
Shkruhen 
Legjenda për dashurinë

 
3. YJET DO NA KENË ZILI
 
Edhe pse udhët na janë ndarë
Ne bashkë jemi 
E dashur
 
Frymojmë nën të njëtin qiell
I njëjti diell na ngrohë
Moj
 
Në ëndrra shpesh takohemi
E dashurisë  
I japim shpirt
 
Orët po luten për ne
Të gjitha nyjet 
Do të zgjidhen
 
Prapë kemi për ta lozur
Vallën e Psherëtimave
E yjet do na kenë zili

 

 


Filozofi
 
dhe
letërsi

 

histori
tradita
vështrime
debat

 


citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 

     
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

|Altruizmi-Egoizmi| |Arsimimi| |Art-Dhunti| |Besimi| |Dashuria| |Dashuria (II)| |Dashuria (III)| |Dashuria (IV)| |Dituria| |Drejtësia| |Edukata| |Ëndërrat| |Fëmijët| |Filozofia| |Fjalëbutësia| |Frymëzimi| |Gruaja| |Humori| |Imagjinata| |Inteligjenca| |Jeta| |Lakmia| |Lotët| |Lumturia| |Mali| |Mëdyshja| |Miqësia| |Mosha| |Motivimi| |Muzika| |Natyra| |Ndryshimi| |Nga-fëmijët| |Nga-Vizitorët| |Optimizmi| |Paqa| |Paragjykimi| |Qesëndi| |Rrena| |Skamja| |Vetitë| |Vjedhja| |Xhelozia| |Të-pandara|

 
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .