Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

 

 

Poezi/Prozë - DITA E ÇLIRIMIT TË GJILANIT

Këngë nga Demir Krasniqi

DITA E ÇLIRIMIT TË GJILANIT

Redakton:

Shaban CAKOLLI

 


 

 

Demir Krasniqi

DITA E ÇLIRIMIT TË GJILANIT

Hej, hej, hej ! , Nga thellësia e xhanit,

 Nxjerr fjalët e urimit –
 : T’ia uroj Gjilanit , Ditën e Çlirimit !:
Hej, hej, hej !
Zgjohu Mulla Idrizi , 
Agim Ramadani –
Shihni si lëvizi ,
Si lulëzon Gjilani ! 
Zgjohu Idriz Seferi , 
Zgjohu Vehbi Uglari –
I: Shpëtuam nga ferri ,
S’ është ma Car Llazari !:I

 
Hej, hej, hej !
Gjilani i bukur ,
Nderon çdo dëshmorë –
I: Ardhmërinë e lumtur ,
Tash e ka në dorë !:I 
Hej, hej, hej !
Zgjohu Hasan Remniku ,
Zgjohu Mustafë Koka ,
Se u shporr armiku –
E lirë është gjithë toka !
Zgjohu Kadri Zeka –
Thirr Zija Shemsiun !
I: Nuk i trembi vdekja – 
Rexhepin, Nuhiun !...:I

 
Hej, hej, hej!
Me njerëzit e pushkës ,
Me njerëzit e penës ,
I: Me njerëzit e punës ,
Me njerëzit e mendjes !...:I
Hej, hej, hej !
Gjilani po ngritët ,
Gjilani ndërtohet ,
Gjilani po ndritët ,
Gjilani krenohet !
Shqipja e lirë valëvitet ,
Pasha bukë e krip –
I: Gjilani po rritet ,
Gjilani flet shqip !:I 

 
Teksti, muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi

 
PËR FILOLET ZGJODHI:SHABAN  CAKOLLI

 

 


Filozofi
 
dhe
letërsi

 

histori
tradita
vështrime
debat

 


citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 

     
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

|Altruizmi-Egoizmi| |Arsimimi| |Art-Dhunti| |Besimi| |Dashuria| |Dashuria (II)| |Dashuria (III)| |Dashuria (IV)| |Dituria| |Drejtësia| |Edukata| |Ëndërrat| |Fëmijët| |Filozofia| |Fjalëbutësia| |Frymëzimi| |Gruaja| |Humori| |Imagjinata| |Inteligjenca| |Jeta| |Lakmia| |Lotët| |Lumturia| |Mali| |Mëdyshja| |Miqësia| |Mosha| |Motivimi| |Muzika| |Natyra| |Ndryshimi| |Nga-fëmijët| |Nga-Vizitorët| |Optimizmi| |Paqa| |Paragjykimi| |Qesëndi| |Rrena| |Skamja| |Vetitë| |Vjedhja| |Xhelozia| |Të-pandara|

 
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .