Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 

 

 

 

Poezi/Prozë - POEMË  MALLI

POEMË  MALLI

Poezi nga

Marigonë Bellaina

 


Red:Shaban Cakolli

 

POEMË MALLI


 

Vargu më bëhet psalm

nga  malli për Lipjan

Jetoj në Mülheim

këtu koha,më përplasi

E ëndrrat i shkruan  lapsi

Nuk ja dashta vetit

Të ndërroj alfabetin

ku duhet të flas e shkruaj

në një gjuhë të huaj

Me kaluar vite

me tjetër traditë

E malli  mú poq

Për fshatin  Rubofc

At ë  vend që s´ka shoq

 

Jetoj në një shtet

emrin e ka kurbet

 

Ku  lulet qelin vonë

e nuk kanë aromë

as buka e uji nuk kanë shije

Si në tokë të shqipeve

Atë tokë Përendie

Këtu e ndjej agimin

sikur të  gëlltis tymin

Ditët më bëhen muaj

Këtu  ndjehem  e huaj

Ku më duket  banesa

 Si rrugicë  me kthesa

Jashtë e mbi çati

Përditë  bie shi

Mbi supet e mia

një trastë me mërzi
 

E vetën e ndiej

sikur në shtëpi

kur nga puna kthehet

Babai  im   Avni

Babai im fisnik

jetën  e kthen  shqip
 

E  mallin e djeg

Me një konjak"Skënderbeg"

Shqip dëgjon  Ditarin

pastaj dhe këngëtarin

një këngë me plot mall

"Shqipërinë e dua

Se jam shqipëtar

Kosovën  e dua

Se  jam Kosovar"


 

Marigona Bellaina,nx.e kl.X,filloreMülheim,Gjermani


 


 

PËR FILOLET;ZGJODHI:SHABAN CAKOLLI

 

 

 


Filozofi
 
dhe
letërsi

 

histori
tradita
vështrime
debat

 


citate
intervista
letra hapura
botime reja

 

 
 

     
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

|Altruizmi-Egoizmi| |Arsimimi| |Art-Dhunti| |Besimi| |Dashuria| |Dashuria (II)| |Dashuria (III)| |Dashuria (IV)| |Dituria| |Drejtësia| |Edukata| |Ëndërrat| |Fëmijët| |Filozofia| |Fjalëbutësia| |Frymëzimi| |Gruaja| |Humori| |Imagjinata| |Inteligjenca| |Jeta| |Lakmia| |Lotët| |Lumturia| |Mali| |Mëdyshja| |Miqësia| |Mosha| |Motivimi| |Muzika| |Natyra| |Ndryshimi| |Nga-fëmijët| |Nga-Vizitorët| |Optimizmi| |Paqa| |Paragjykimi| |Qesëndi| |Rrena| |Skamja| |Vetitë| |Vjedhja| |Xhelozia| |Të-pandara|

 
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .