Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

 Opinione

1

2 3 4 5

Anketë me disa nxënës të shkolles“ Sadri Misini“ në Shipashnicë të Epërme

SHKOLLA E SHIPASHNICES SE EPERME; KURRE NUK U NDIHMUA NGA ISH, REGJIMI I KALUAR, SOT RRADHITET NE MESIN E SHKOLLAVE ME TE MIRA

 
Nga: Ramiz  DËRMAKU

2015

Opinion
Para se  të flasë për historikun e shkollës sonë duhet cekur se mësuesi i parë në këtë shkollë ishte atdhetari dhe patrioti, I burgosuri politik Metush Krasniqi. Kjo shkollë kurrë nuk u ndihmua së paku me fjalë .., se mos të flasim materialishtë nga regjimi serbo çetnik. Kushtet ne të cilat punon shkolla jonë sot, mund të themi se janë shumë të mira. Sa i përket kuadrit arsimor na mungon vetëm kuadri i muzikës. Vijimi i nxënësve është i rregulltë. Jemi të kënaqur me punën qe bëjnë arsimtarët tanë . Kërkoj nga të gjithë nxënësit  që të angazhohen maksimalishtë të vijojnë mësimin por edhe të jenë të disciplinuarë në shkollë  por edhe në shtëpi të sillen ashtu siq është më mirë.
Shkolla fillore“ Sadri Misini“, në Shipashnicë të Epërme, dikur  quhej”çerdhe nacionalizmit dhe irredentizmit shqipëtar”,ndersa sot është njëra ndër shkollat më të mira në Komunë e më gjërë. Ne për ti njohur lexuesit e pasionuar të gazetës kombëtare“Bota sot“ dhe Portalit Informativ “Zemra Shqiptare“ , ditë më parë e vizituam këtë vatër të diturisë dhe morrëm opinionet e disa nxënësave.
 Donat Agim Dërmaku; nxënës I klasës VIII-të. Donat si janë kushtet për zhvillimin e procesit edukativo arsimor në shkollën tuaj ?
 Sa i përket kuhteve për zhvillimin e procesit mësimor mund të themi se janë të mira. Ndertimi i shkollës së re sikur ndikoi edhe në suksesin e nxënësave deklaron Donati .  Shkolla jonë tani i plotëson të gjitha kushtetë për zhvillimin e suksesshëm të procesit edukativo mësimor , Pastërtia është në nivel të lartë, shkolla posedon disa kabinete, biblioteken shkollës e paisur me libëra; mjete të konkretizimit , harta, Atlas, fusha sportive etj
 Herolina Dërmaku, nxënëse klasës VIII-të. Në shkollën tonë, ne duhet ta ruajmë si sytë e ballit, sepse kjo është një dritare informative, arsimuese (edukuiese) për tu paisur nxënësit me njohuri të reja.  edukuese, dhe të shpie drejtӕ një jete të lumturë. Të flasë për pastërtinë në shkollë nuk kemi nevojë ajo po shihet. Dhe vërtetë siq thotë një fjalë e popullit aty  mnd të ngjyshë edhe kripë.
Eurolinda Adil Dërmaku, nxënëse e klasës së VIII-të. Para se të ju përgjigjem në pyetjet tuaja edhe një here ju falenderohem për interesimin dhe gatishmërinë që keni treguar deri më tani për shkollën toneë. Shkolla jonë gjatë regjimit të kaluar hoqi të zitë e ullirit nga regjimi kriminel barbarë serbë. Mirëpo, sot nuk kemi nevojë  të flasim. Për të gjitha sukseset e shkollës sonë flasin sukëseset që ka arritur deri më tani; si në kuize diturish, gara sportive, matematikës, letërsisë, historisë, sportive, muzikore, etj.Për këtë shkollë nuk kamë  nevojë..,të flasë, mjafton të shikosh tabelat e mureve të koridoreve të mbushura; me Kupa.diploma, mirënjohje.., ato flasin vetë .
    . Rreze Beqir Dërmaku, Unë që në fillim të bisedës përmes këtyre rreshtave dëshirojë ta përshëndesë dajën tim, Kryeredaktorin e Gazetës Kombëtare “Bota sot“, z. Idriz Morina. Kushtet ne të cilat ne sot po e zhvilojmë mësimin mund të themi se janë të kënaqshme.., kur mendoj se ku kemi mësuar më parë.., e ku mësojmë tani, ka ndryshime të mëdha..,si nata me ditë. Kërkoj nga nxënësit që të mësojnë më mirë, të largohen dhe ti dënojnë dukurit negative, e ti përkrahin ato pozitive. Posë literaturës shkollore unë lexojë edhe romane, përcjellë emisione të ndryshme arsimore në ; Radio, Televizion dhe mediat elektronike. Ne pyetjen tone se si funksionon trekëndëshi ; Mësuesë, nxënës dhe prindë.., po ta themi të vërtetën nuk ka vend për kënaqësi  thotë Rrezja. Interesimi i të treve ka rënë

 

 

 

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 
 
 
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .