Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Opinione 1 2 3 4 5

“Konferenca nacionale” për gjimnazistët nga Mali i Zi

Shkruan: Kristjan Gj. Dukaj

2015

Opinion

Aktivitet shoqërore janë gjithnjë të mirëseardhura, e sidomos në kohën kur njeriu është duke u formuar. Kështu  OJQ “Juventas” dhe  Unioni i nxenësve të shkollave të mesme në bashkëpunim me SHL (Schuler Helfen Leben) organizuan “Konferencën Nacionale” për nxënsat e shkollave të mesme nga Mali i Zi në Budva, më 26-28 mars. Në këtë konferencë, ishin afro 100 gjimnazistë të cilët  patën  mundësinë  të shoqërohën dhe të njihen me informata të ndryshme. Qëllimi i këtij projekti  është forcimi i potencialeve demokratike tek të rinjët në Mal të Zi dhe pjesmarrja e tyre në shoqëri, përmes formimit të një organizate kulmore nacionale të përbërë nga parlamentet e nxënasve nga të gjitha shkollat e mesme në Mal të Zi.  Nga gjimnazi “25 Maji” në Tuz, ishin 2 gjimnazistë,  Ardit Dreshaj dhe Amina Nikoviq.

“ Ishte vërtet një eksperiencë e mrekullueshme të jesh pjesë e këtij aktiviteti, ku jo vetëm se njoftova bashkëmoshatarë nga i gjithë Mali i Zi, por edhe pata rastin të mësoj shumë gjëra të reja. Poashtu pata rastin të bisedoj me disa mysafirë nga Kroacia dhe Serbia, të cilët më biseduan për eksperiencat e tyre. Thjesht mund të them se ja vlen për çdo gjimnazist të jetë pjesë e aktiviteteve të tilla” –shprehet Amina për Dukaj-Press.  Në fund të kësaj konferencë është bërë përzgjedhja e kandidatëve të cilët në vitet në vazhdim do udhëheqin aktivitet e tilla për nxënsat e shkollave të mesme.  

  K. DUKAJ

 

 

 

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

 

citate
intervista
letra hapura
botime reja

 
 
 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .