Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

 Opinione

1

2 3 4 5

SPORTI NË  DIASPORË

KLUBI FUTBOLLISTIKË “KOSOVA“ NGA WEINGARTEN – GJERMANI, ÇERDHE E NGROHTË PËR RININ SHQIPËTARE

Nga:Ramiz DËRMAKU

2015

Opinion

Foto: Kryesia e klubit dhe lojtarët

          Mbrëmë në lokalet e restoranit“Balkan“ në qytezën Weingarten-Gjermani, Kryesia i Klubit Futbollistik“Kosova“ nga kjo qytezë mbajti mbledhjen e saj të rreglltë, ne të cilën morrën pjesë gati të gjithë lajtarët, me përjashtim të të Fatmir Gashit, të cilit i kishte vdekur babai. Mbledhjen e hapi kryetari i posa zgjedhur i Klubit Bashkim Behluli. Ai në fillim i përshëndeti të gjithë të pranishmit në sall  dhe u dëshiroi mirëse ardhje. Në emër të kluibit Futbollistik“Kosova“ e përshëndeti gazetarin e gazetës Kombëtare“Bota sot“ z. Ramiz Dërmaku. Kryetari i klubit z. Bashkim Behluli para se të flasë për gjendjen materiale të klubit, sukseset, sfidat dhe dobësit që  e përcollën këtë klub, gjatë kampionatit të kaluar ( pra atij vjeshtor) të pranishmit i informoi me kryesinë e re të klubit futbollistik“Kosova“ .ne përbërje ;

Bashkim Behluli, kryetar

Sami Shala, sekretar
Dugaxhin Shala – trajner si dhe
Bujar Morina arkatarë.
Të gjithë të pranishmit në sallë me dëshirë  e pritën këtë lajmë.
Kryetari i klubit, z. Bashkim Behluli pasi u falenderua për besimin e marrë nga anëtarët e klubit  u zotua se do të bëjë përpjekje maksimale së bashku me ju të gjithë të korrim rezultate edhe më të mëdha se deri më tani. Ai pastaj ceku edhe sukseset e klubit gjatë sezonit vjeshtorë, në fush të gjelërt si dhe dobësitë që e përcollën klubin. Siq u diskutua edhe në mbledhje, trikot e Klubit futbollistik Kosova, dikush nga ish . kryesia e kaluar i ka marrë-blerë në emër të klubit por akoma nuk e ka bërë pagesën. Ne do ti paguajmë mjetet materiale por duhet ti kthehen veshjet sportive klubit. U diskutua edhe për shumë parregullsi, disciplinën, xhelozinë, urrejtjen, mos unitetin,akuzat e shumë dukuri tjera negative të cilat po i pengojnë sukseset e klubit. Trajneri i Ri z, Dugaxhin Shala, kërkoi angazhim konkret nga të gjithë lojtarët  por edhe nga kryesia e klubit. Ai kërkoi që lojtarët të jenë të rregullt në ushtrime. Pastaj shtoi se në klubë kohëve të fundit ka orvatje për ta ndarë klubin në dy grupe.., ai u betua se këtë nuk do ta lejoj kurrë të ndodhë në klubin tonë.
Pastaj në diskutim u inkuadrua edhe gazetari Ramiz Dërmaku, i cili në mes tjerash tha: Unë me Sami Shalën jemi iniciatorët e parë për themelimin e klubit të futbolit Kosova. dhe disa aktivistë, sportdashës ishim ne që bëmë kërkesën me shkrim tek organet kompetente gjermane, deri tek regjisrimi i klubit. Mirëpo sjelljet e disa njerëzve ishin jo korrekte, të pa matura të pa hijshme .., duke mos i i toleruar ato .., unë u largova nga klubi. Sami Shala, në mes tjerash tha ; Unë kamë vërejtur se kohëve të fundit në mes të lojtarëve tanë ka urrejtje, xhelozi, dhe shumë shpeshë po përdorën fjalë ofenduese, kjo nuk dëshiroj të ndodhë ne të ardhmen. Ne jemi si anëtarët e një shtëpie, sepse vetëm unikë ne mund të korrim rezultate dhe ti relizojmë qëllimet tona . Arkatari i klubit z. Bujar Morina deklaroi se fondi i klubit është i zbrazur, dmth ,nuk kemi t’holla në fondin tonë. Pastaj kërkoi nga antarët dhe simpatizantët e klubit që ta bëjnë pagesën e anëtarësisë së klubit. Ai ceku se ka shumë lojtarë të cilët nuk posedojnë librezë futbolli, sa më  parë të sjellin nga një foto, se përndryshe nuk do mund të luajnë. Kryetari i klubit i njohtoi të pranishmit se në klubin tonë gjatë afatit kalimtar   kanë ardhë 6 lojtarë ndersa nga  klubi janë larguar dy . Jemi në bisedime edhe me dy lojtarë. Shpresojmë se këtë kampionat do të gjindemi diku në vendet e para. Edhe ne u ndamë nga këta lojtarë dhe nga kjo kryesi me dëshirë që kërkesat dhe dëshira e tyre të realizohen

Punuar me 15.o2.2015

 

 

 

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 
 
 
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .