Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Opinione 1 2 3 4

Kryeministër i Republikës së Kosovës, vjedhësi i fondit të 3%, ISA MUSTAFA

Ramiz DËRMAKU

 

Opinion
Ku janë ato “ suksese“ dhe të arritura të PDK- së dhe ato të LDK -së! Kur analistët, gazetarët, intelektualët kritikonin hapur për mosëpunë, mosë unitet, familjarizëm, korrupcion, e çka jo tjetër, ata të vërsuleshin si lugetërit, ata jo që të sulmonin me fjalë por ne shumë raste kritikuesit i largonin nga vendet e punës

E keqja edhe nëse falet ajo nuk harrohet

Po ti bëshë një analizë më të thellë fjalëve të presidencës së Kosovës, z.Atifete Jahjaga dhe ish . kryeministrit z. Hashim Thaçi, ( gjatë konferencave me gazetarë, dhënë mediave të shkruara dhe atyre elektronike) gjatë këtyre ditëve, për të arriturat dhe sukseset e tyre, për punën e tyre që ata kishin bërë gjatë mandaatit të tyre.., ishte diçka impresionuese dhe e pa dëgjuarë deri m herë. Ato “suksese“ dhe të“ arritura“ ua kisha lakami jo vetëm unë, por tërë populli shqiptarë e më gjërë. Këtyre ditëve askush nuk pati guxim tu thonte edhe për një gabim më të vogël, troç, se premtimet e dhëna jo që nuk i keni realizuar por keni shkelur rendin, ligjin dhe Kushtetutën e Republikës së Kosovës. Sot shtrohet pyetja ? ! Po çka ndodhi gjatë këtij mandati ? Ku janë ato “ suksese“ dhe të arritura të PDK- së dhe ato të LDK -së! Kur analistët, gazetarët, intelektualët kritikonin hapur për mosëpunë, mosë unitet, familjarizëm, korrupcion, e çka jo tjetër, ata të vërsuleshin si lugetërit, ata jo që të sulmonin me fjalë por ne shumë raste kritikuesit i largonin nga vendet e punës. Marëveshja e bërë, ndërmjet PDK –së dhe LDK-së, është qeverisje e interesave të ngushta; karrieriste, familjariste, korruptive…etj., e jo qeverisje efektive. Pra si qeveritë e mëparëshme edhe kjo që u bë në mes të LDK-së dhe PDK-së, do ta trason atë rrugë, sepse janë po ata njerëz të cilët ishin edhe dje. Unë mendoj se LDK-ës, me këtë marëveshje jo që e ka humb një pjesë të madhe të elektoratit, por ka humbur edhe besimin tek elektorati i vetë. PDK-së, duke e ditur se në Çfarë gjendje e ka pru shtetin dhe institucionet shtetërore, e ndërmorri këtë hap që nesër ta bëj fajtore edhe LDK-së. Se pse LDK-ja e pranoi n jë hap të tiill duhet pytur arrogantin Isa Mustafën me kompanin Hamiti. Deshëm apo nuk deshëm ta pranojmë kjo që them unë do të bëhet realitet. Qeveria Thaçi, u komprimitua edhe më shumë, kjo rradhitet në grupin e Qeverive më të korruptuara në rajon e më gjerë. Çka është më tragjike se tërë stafi drejtues duke filluar nga rojet e deri tek bosi i qeverisë sonë, janë pasuruar tej mase. Sipas informacioneve që po qarkullojn në opinion , thuhet se ish. QeveriaThaqi, kuptohet ata që e përbejnë ish.Qeverinë Thaqi janë pasuruar mbrenda një nate. Partia më e vjetër dhe më e madhe LDK-së, konkretishtë vjedhësi i fondit të 3%, Isa Mustafa,me qëllim që të pasurohet edhe më tepër, pranoi të bashkëpunojë edhe me Partinë Demokratrike të Kosovës, me të cilën deri dje ishin armiqët më të mëdhenj. Një proverb popullor thotë:

E keqja edhe nëse falet ajo nuk harrohet.

Prandaj ai që dje në luftë Ia kishte thënë Kolonel Tahir Zemës, MeMe ju.., do të luftoj si me shkaun ? !., Sot po sillet sikur mos të kishte ndodhur asgjë. Po ju kujtoj pinjolli I demokracisë Isa Mustafa, se ata që dje thonin..,se luftuam së bashku, ata që dje thonin se ne e kemi Çliruam Kosovën.., sot nuk flasin në mes vete.., Këtu mund të kuptosh kjartë se me kend dhe për kend po bëjmë fjalë. Ata që deri muaj më pare thonin se e kanë Çliruar Kosovën.., hanin e pinin kremtonin së bashku .., sot nuk flasin në mes vete. Shtrohet pyetja pse ndodhë kjo, nuk është vështirë me e gjetur shkakun, pra ai po dihet e po shihet me sy ; interesi personal, pasuria , karierizmi, e shumë dukuri tjera negative

 

 

 

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 
 
 
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .