Filozofi
     dhe
letërsi
 

 

__histori kombëtare, vështrime, debat__

 

 
Opinione  18.7.2014

 

SHOQATA ATDHETARE "GRYKA E LUMËS" ME SELI NE HANOVER DHE SHQIPTARET NE DIASPORË PERKRAHIN SHQIPTARET NE MAQEDONI
 
ULE DOREN RACISTJA, GORDANA JANKOLOVSKA!
 
Shkruan: Reshat BADALLAJ

 

 

 

*Kunder shqiptareve keni njxjerrur pushkagjinj dhe i ndijekin deri te pragu i konakut.
*Perse tregohen memec partite politike dhe bejnë sehir?
 
RESHAT BADALLAJ-ZHURIANI,kryetar

 
Bild in Originalgröße anzeigen
 
Shoqata Atdhetare "Gryka e Lumës" me seli ne Hanover te Gjermanisë, reagon kunder dhunes barbare nga gjaksoret sllavojugor,kunder shqiptareve dhe kerkon lirimin e menjehershem qe u denuan padrejtesisht,pafakte,vetem pse ishin shqiptar
 
Shqiptaret janë ngritur ne kembë kunder shetit policor sllavo-ortodoks ne çdo cep te Maqedonisë, per te potrestuar kunder denimit te shqiptareve, pa fakte dhe padrejtesisht. Vendimin qe morri Gjykata e instaluar politikisht vetem perse jane te lindur shqiptar denoi shqiptaret me burgim mesjetar,me burgim te perjeteshem.
Te paknaqur me ketë vendim te padrejt u trazuan  i madh e i vogel te gjithë shqiptaret qe kishin nder dej gjakun e Arberit. Mbeten ne shtepi te strukur si qeni ne kolibe (kotec), vetem puthadoret dhe sahanelepirsit e keti pushteti gjakatar qe nuk zgjedh mjete kunder tyre.
Provokimet kunder kombit tone nuk kane te ndalur nga ky gjak sllavo-ortodoksjugor. Ne jemi ne trojet tona denbabaden, nderkaq, ju jeni ardhacak qe kerkuat buke e streh. Nje gje mos harroni, se ndonese ne shqiptaret nuk pajtohemi politikisht.kur te vie puna se te jete a po te mos jete kombi,behem grusht dhe pastaj eshte vone per ju. Deti Egje do t´iu freskon.Kete e kane provuar gjate historise edhe vellezerit tuaj,serbet,por kane ikur ne theqafje qe sa te jete jeta nuk do te kthehen me ne keto troje tona styrgjyshore...
Ç´pandehni ju more zuzar se shqiptaret ne Maqedoni jane vetem? Gabim e keni! Mos luani me zjarr se do te shkrumboni vete.
Ju nxorret nga depot e armatimit pushkagjinj,tanke dhe topa per te trembur shqiptaret.Perdoret dajakun,pushket,tanke e topa,kunder nesh,po nuk u tremben. Do te ishte mire qe lenda te kthehet ne rigjikim dhe te lirohen shqiptaret qe po mbahen padrejtesisht ne kazamatet e juaja. Poasht, te kthehen mjetet luftarake qe zotroni nga serbet,ne depot e tyre.
Lidhi zagaret qe keni leshuar kunder shqiptareve ne cdo qytet e fshat te Maqedonise dhe ule doren kunder tyre, se do ti mbani thaset me veti per t´i mbledhur eshtrat e ketyre pushkagjinjeve. 
Shqiptaret ne Maqedoni nuk jane veten. Kudo jane ngritur dhe me sy e vesh jane atje. Mbajeni mend njehere e pergjithmonë...
Perfundon komunikata e shoqates, e nenshkruar nga, RESHAT BADALLAJ,kryetar
Filozofi
 
dhe
letërsi
 

 

 

 

histori
tradita
vështrime
debat

 

 

 

 

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve|

|Altruizmi-Egoizmi| |Arsimimi| |Art-Dhunti| |Besimi| |Dashuria| |Dashuria (II)| |Dashuria (III)| |Dashuria (IV)| |Dituria| |Drejtësia| |Edukata| |Ëndërrat| |Fëmijët| |Filozofia| |Fjalëbutësia| |Frymëzimi| |Gruaja| |Humori| |Imagjinata| |Inteligjenca| |Jeta| |Lakmia| |Lotët| |Lumturia| |Mali| |Mëdyshja| |Miqësia| |Mosha| |Motivimi| |Muzika| |Natyra| |Ndryshimi| |Nga-fëmijët| |Nga-Vizitorët| |Optimizmi| |Paqa| |Paragjykimi| |Qesëndi| |Rrena| |Skamja| |Vetitë| |Vjedhja| |Xhelozia| |Të-pandara|

 
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .