Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Portal - Letra - Reagime - Komunikata

   

Zvicër, 16 janar 2015.

LETËR PËRKRAHËSE PËR REKTORIN E UP PROF. DR. RAMADAN ZEJNULLAHU

 

 

 

Photo(Intelektual shqiptar në Zvicër në përkrahje të Rektorit të UP prof. dr. Ramadan Zejnullahu)

 


(Në foto:
Prof. dr. Ramadan Zejnullahu – Rektor)

Ne bashkatdhetarët me kualifikime të ndryshme profesionale, mësimdhënës, profesor, inxhinier, jemi në përkrahje të rektorit të UP prof. dr. Ramadan Zejnullahu!

 

Fillimisht përshëndesim emërimin e prof. dr. Ramadan Zejnullahut në postin e rektorit të Universitetit, zgjedhja e të cilit për të parën herë pas Luftës në Kosovë është bërë mbi një platformë programore që e ka prezantuar Këshillit i pavarur Drejtues i Universitetit të Prishtinës. Prandaj edhe ne intelektualët e mërguar e përkrahim rektorin e UP prof. dr. Ramadan Zejnullahu i cili po synon që Universitetin ta shkëpus nga ndërhyrjet politike dhe ta ngritë cilësinë e studimeve në të gjitha nivelet, me qëllimin që UP të jetë universitet konkurrues karshi universiteteve të tjera në rajon dhe në  Evropë, sepse vetëm kështu do t’i shërbehet Kosovës, kurse brezat e ardhshëm do të jenë të aftë për ta zhvilluar Kosovën.

 

Andaj ne konsiderojmë se vendosmëria e rektorit prof. Dr. Ramadan Zejnullahu që t’i sfidojë të gjitha problemet e mbledhura në UP për vite me radhë, dhe atyre problemeve t’u jap kahe të mbarë, është guxim dhe patriotizëm intelektual për ta rikthyer kredibilitetin dhe besimin në Universitetin e Prishtinës. Vetëm me reforma dhe profesionalizëm i shërbehet arsimit superior dhe përgjithësisht Kosovës.

 

Edhe ne pajtohemi me qëndrimet e stafit të Universitetit të Prishtinës i cili iu ka dhënë prioritet fëmijëve të dëshmorëve në raport me kandidatët e tjerë, duke i regjistruar të gjithë ata të cilët e kanë plotësuar kriterin minimal akademik. Po ashtu ne nuk jemi kundër të të drejtave të secilës kategori për të protestuar, por jemi kundër çdo privilegji i cili do ta cenonte vlerën dhe besueshmërinë e UP-së dhe të stafit akademik, andaj ne intelektualët shqiptar të mërguar në Zvicër i ofrojmë përkrahje morale rektorit të UP prof. dr. Ramadan Zejnullahu, ndërkaq nga organet shtetërore kërkojmë të krijojnë kushte normale për funksionimin e papenguar të Universitetit dhe të njësive akademike të tij.


 

Zvicër, 16 janar 2015.


 

Të nënshkruarit:

 

Shefqet Dibrani – shkrimtar

Dr. Shaqir Shala – mjek

Dr. Minire Shala – mjeke

Dr. Pranvera Shala - mjeke

Dr. Llukman Halili – analist

Mr. sci. Zeqir Shala – prof. në Kantonsschule

Mr. sci. Albert Rama – prof. në sistemin zviceran

Mr. sci. Zef Ahmeti – meditacion

Mr. sci. Ilir Adili – inxhinier  

Mr. sci. Diamant Abrashi – shkrimtar

Rexhep Rifati – gazetar  
Nazmi Peci – inxhinier i xehetarisë
Demë Jashari – profesor i letërsisë

Hajdar Sadrija – ish kryetar i LDK-së
Abas Fejzullahi – mësues
Saim Tahiraj – veprimtar

Sallah Januzi – profesor i kimisë

Qamil Çekaj – arsimtar i gjuhës shqipe

Sadik Rrustemi – profesor i filozofi - sociologjisë

Isa Maliqi – inxhinier i elektroteknikës

Shyqeri Azemi – profesor i filozofi - sociologjisë

Gjokë M. Gjoka – arsimtar i historisë

Milaim Vokshi – biznesmen

Shemsi Makolli – Inxhinier / Ekspert i Normave ISO 9001

Muharrem Blakaj – shkrimtar

Letra

Reagime

Komunikata

Filozofi
 
dhe
letërsi

histori
tradita
vështrime
debat

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 
 

 
 
 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .