Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

  Portal


Vjedhja

Redaktoi: F SAIDI

 

 

Vjedhësi ju len të zgjidhni, kuletën ose jetën,. Gruaja i kërkon të dyjat.

[Samuel Buler]

 

Të gjitha netët i takojnë vjedhësit, me përjashtim t’asaj kur kapet.

[Massa Makan Diabeté]

 

Udhëtari durëthatë para hajdutëve kalon duke kënduar.

[Juvénal]

 

Hajni që nuk është kapur, llogaritet njeri i drejt.

[Proverb tyrk]

 

Vjedhësi bërtet që i vjedhuri të dridhet.

[Proverb shqiptar]

 

Kundër ujqëve të maleve dhe kundër fqiut hajdut, nuk mund të mbrohemi.

[Proverb kirgiz]

 

Nëse hajduti ndërpet vjedhjet, qeni do e ndërpres të lehurit.

[Proverb hollandez]

 

Vjedhësit e vegjël virren, të mëdhejtë lartësohen.

[Wilhelm Wander]

 

Vjedh një herë, do të vjedh përherë.

[Arthur Schopenhauer]

 

Haduti shkon në një drejtim kurse i vjedhuri në një mijë.

[Prverb iranian]

 

Ja dy hajdutë. Ky është i varfër e i vjedh të pasurit. (…) Ky tjetri është i pasur dhe i vjedh të varfërit.

[Victor Hugo]

 

Në universin e hajdutëve, mëkati i vetëm definitif është gomarllëku.

[Hunter S. Thompson]


 

"Xhevahire" nga Reis Mirdita

Altruizmi-Egoizmi

Arsimimi
Art-Dhunti
Besimi
Dashuria
Dashuria (II)
Dashuria (III)
Dashuria (IV)
Drejtësia
Dituria
Edukata
Ëndërrat
Fëmijët
Filozofia
Fjalëbutësia
Frymëzimi
Gruaja
Humori
Imagjinata
Inteligjenca
Jeta
Lakmia
Lotët
Lumturia
Mali
Mëdyshja
Miqësia
Mosha
Motivimi
Muzika
Natyra
Ndryshimi
Nga-fëmijët
Nga-Vizitorët
Optimizmi
Paqa
Paragjykimi
Qesëndi
Rrena
Skamja
Vetitë
Vjedhja
Xhelozia
Të-pandaraFilozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .