Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

Ballina   Citate - Dituria

Dituria

Citate 
 

Për të arritur në çdo vënd ka një rrugë. Rruga e Xhennetit është dituria.

[Hadithi sherif] 

 

Njohuria më fisnike është, njohja e vetvetes.

[rm]

 

Më së keqi gjinden njërëzit që nuk dijnë asgjë, as kanë dituri se nuk dijnë.

[Gaston Bonheur] (Gazetar dhe romansier francez)

 

Studjo, jo për të ditur më shum, por për të ditur më mirë.

[Seneca] (filozof stoik)

 

Të duash dijen është njerëzore, të dijshë të duash është hyjnore.

[Joseph Roux]

 

Na jemi edukuar të besojmë e jo të dijmë. Besimi mund të jetë i manipuluar. Vetëm dituria është e rrezikshme.

[Frank Herbert] (nga: "Le messie de Dune")

 

Mos dit'sh, pyet!

[Popullore shqiptare] 

 

Dikur analfebetë ishin ata që nuk shkonin në shkollë. Sot  janë ata që shkojnë.

[Paul Guth]

 

Ne jemi bërë të mençur jo duke e kujtuar të kaluarën tonë, por duke qenë përgjegjës për të ardhmen tonë.

[George Bernard Shaw] (dramaturg irlandez, 1856-1950)

 

Kush don të mësoj, është shum afër diturisë.

[Confucius] 

 

Nga edukata e popullit varet fati i vendit.

[Benjamin Disraeli] (burrështeti anglez, 1804-188)Citate
  dhe proverba

Citate
 
sipas autorëve
Altruizmi-Egoizmi
Arsimimi
Art-Dhunti
Besimi
Dashuria
Dashuria (II)
Dashuria (III)
Dashuria (IV)
Dituria
Drejtësia
Edukata
Ëndërrat
Fëmijët
Filozofia
Fjalëbutësia
Frymëzimi
Gruaja
Humori
Imagjinata
Inteligjenca
Jeta
Lakmia
Lotët
Lumturia
Mali
Mëdyshja
Miqësia
Mosha
Motivimi
Muzika
Natyra
Ndryshimi
Nga-fëmijët
Nga-Vizitorët
Optimizmi
Paqa
Paragjykimi
Qesëndi
Rrena
Skamja
Vetitë
Vjedhja
Xhelozia
Të-pandara


 
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .