Filozofi
     dhe
letërsi

__histori kombëtare, vështrime, debat__

Ballina

Letërsi

Filozofi

Histori

Opinione

Intervista

Citate

Kritikë

 

 

 


Besimi në Zot

Citate 
 


SM

Gjinden shoqëri që nuk kanë as shkencën, as artin, as filozofinë. Mirëpo kurrë nuk ka patur shoqëri pa fé.

[Henri Bergson]

 

Perëndia përshpejtëson rënien e tiranëve.

[Hazreti Ali]

 

Kush njeh vetveten, njeh All-llahun.

[Hazreti Ali]

 

Të gjithë shpirtrat e njerëzve janë të pavdekshëm, por shpirtrat e të drejtëve janë të përjetshëm dhe hyjnor.

[Sokrati]

 

Nëse keni një besim të veçantë ose fe, kjo është e mirë. Por ju mund të mbijetoni edhe pa atë.

[Lama]

 

Zotërat lindin dhe vdesin; Zoti jo. Ai është i gjithëmonshëm.

[Filolet] 

 

Me besim në fé s’bëjmë shum; pa fé, asgjë.

[Gilbert Cesbron]

 

Unë besoj në fenë Islame. Unë besoj në Allah dhe paqë.

[Muhammad Ali]

 

 Harohet Zoti, asgjë tjetër më s'është e denjë për memorizim.

[Cartyle] (Shkrimtar skocez, 1795-1881)

 

Shkenca nuk mund të vërtetoj se Zoti nuk egziston, pasiqë ka diçka që asaj i ik prej dore.

[Immanuel Kant] (Filozof gjerman, 1724-1804)

 

Çdokush për vete, Zoti për të gjithë.

[John Heywood] (nga "Proverbs in the English tongue")


"Xhevahire" nga Reis Mirdita
Altruizmi-Egoizmi
Arsimimi
Art-Dhunti
Besimi
Dashuria
Dashuria (II)
Dashuria (III)
Dashuria (IV)
Dituria
Edukata
Ëndërrat
Fëmijët
Filozofia
Fjalëbutësia
Frymëzimi
Gruaja
Humori
Imagjinata
Inteligjenca
Jeta
Lakmia
Lotët
Lumturia
Mali
Mëdyshja
Miqësia
Mosha
Motivimi
Muzika
Natyra
Ndryshimi
Nga-fëmijët
Nga-Vizitorët
Optimizmi
Paqa
Paragjykimi
Qesëndi
Rrena
Skamja
Vetitë|
Vjedhja
Xhelozia
Të-pandara

 Muhammad Ali


Immanuel Kant


 

 
Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .