Poezi/Prozë 1 - 2 - 3 - 4

 

In memoriam :

 

Vdekja e Shaban Cakollit

 

 

 

Natë Bajrami – ditë Korriku ,

Mora lajm  se na vdiq miku !

Jetë madhështore – jetë e shenjtë ,

More mikun ma të shtrenjtë !


 

Mik i dashur , o Shaban –

Ne të pritnim për Bajram ,

T’ festojmë bashkë e t’ bëjmë pushim ,

Por , Ti ike në amshim !


 

Miku ynë -  Shaban Cakolli –

Mbet legjenda e këtij trolli !

Thuri vargje për këto treva –

Me te  mburret gjithë Krileva !


 

Me ty mburret mbarë Gollaku –

Birë bujari , derë konaku !...

Me ty mburret mbarë Kosova ,

Gjithë shqiptarët dhe diaspora !...


 

Ti, po shkon sot në amshim ,

Por , shumë vepra na i le kujtim ,

Që t’ kujtojmë e t’i lexojmë –

Kurrë për jetë mos të harrojmë !


 

Shumë herët prej nesh u ndave –

Zemrat tona seç na i thave !

Ishe trim dhe burrë besnik –

Mburremi që t’ patëm mik !


 

Ishe pena e Malësisë ,

Udhërrëfyes  i urtësisë !

Thure vargjet e lavdisë –

Për gjithë bijtë e shqiptarisë !


 

Pusho i qetë , biri i Nënë – lokes ,

T’ qoftë i lehtë dheu i Kosovës !

Veprat tua s’i  kalbë dheu –

Me Ty, mburret gjithë Atdheu !


 

Gjilan, e Diele , më 27.07.2014.

( Nata e Fiter Bajramit )

 

Demir KRASNIQI

Filozofi
 
dhe
letërsi
 

 

histori
tradita
vështrime
debat

 

 

citate
intervista
letra hapura
botime reja
 

 

 

 

 
 

 

Filozofi
         dhe letërsi

|Citate dhe proverba| |Citate sipas autorëve| |"Xhevahire" nga Reis Mirdita|

Altruizmi-Egoizmi Dashuria Edukata Gruaja Mali Natyra Qesëndi
Arsimimi Dashuria (II) Ëndërrat Humori Mëdyshja Ndryshimi Rrena
Art-Dhunti Dashuria (III) Fëmijët Imagjinata Miqësia Nga-fëmijët Skamja
Besimi Dashuria (IV) Filozofia Inteligjenca Mosha Nga-Vizitorët Vetitë
  Dituria Fjalëbutësia Jeta Motivimi Optimizmi Vjedhja
  Drejtësia Frymëzimi Lakmia Muzika Paqa Xhelozia
      Lotët   Paragjykimi Të-pandara
      Lumturia      
____histori kombëtare, vështrime, debat, politikë, letra të hapura____ © Të gjitha të drejtat e rezervuara.
Copyright © 2007 [ http:// www. filolet.com ] Tous droits réservés.
Révision : 28 nov. 2012 14:06:32 +0100 .